Femme Friendlys första start Göteborg 220515

Så roligt det var när vi körde upp till Göteborg för att låta Femme Friendly tävla för oss första gången. Inte bara roligt förstås, vi var väldigt spända också. Hon har ju ett väldans humör och vi visste inte hur hon skulle hantera att resa, stå i gästboxar och vänta och sedan tävla.

Men det gick galant. Hon var förvånansvärt lugn (lite busig på väg till paddock bara) och löpte mycket trevligt. Femme hade gått bra på 1200 m i England men vi ville prova om hon kunde hantera längre distans så hon startade på 1400m i Göteborg. Jockeyn Martin Rodriguez hade order att få henne att koppla av och vara lugn. Det gick fantastiskt bra och hon var tvåa i mål.

Målgång

Vi funderar på att resa till Övrevoll (Oslo) i Norge för att låta henne testa banan där och se hur hon övernattar på annat ställe. Femme är nämligen anmäld till ett större löp i Norge 1000 guineas,midsommardagen, som är öppen endast för 3 åriga ston . För att veta om hon ska fortsatt vara anmäld i detta lopp behöver vi se hur hon fungerar. Planen är att starta i Norge den 9 juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: