Göteborg 14 augusti och nya planer

Vi var nöjda med Femme Friendlys (Frida) insats i Göteborg. Vi provade på att leda henne till start och det fungerade bättre. Hon var fyra i mål och uppförde sig väl. Martin Rodriguez som red henne var också nöjd. Det var en fruktansvärt varm dag i Göteborg så det det satte press på oss alla men det föll väl ut.

Vi tror att det bästa är att låta henne starta på så det blir rutin. Hon ska redan nu nästa fredag den 26 augusti försöka sig på dirt track på Jägersro vilket hon inte tidigare startat på. Tyvärr är det en aning hårt sällskap för henne så vi tror inte på någon framskjuten placering men det känns lämpligt att låta henne prova på vår hemmbana Jägersro. Hon har varit där tidigare och tränat men aldrig startat. Eftersom det är bra hästar i loppet bär Frida endast 53 kg och det är Cornelia Hartsmar som rider, Martin kan inte rida den vikten.

Denna gång kommer hon inte ledas till start för som vi känner henne blir det bara värre om hästar ska galoppera förbi henne på väg till start. I Göteborg går man en annan väg då man leder hästarna än när man galopperar till start. Vi har begärt att hon ska få cantra först till start.

Det hade varit roligt om vi ses

Göteborg 14 augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: